Met jou bijdrage ruimt greenSand CO2 op

Veel bedrijven en particulieren zijn druk bezig met het verlagen van hun CO2-uitstoot door te investeren in energie besparende maatregelen, isolatie en energiezuinige producten.

Omschakelen naar CO2 neutraal leven en produceren zal echter nog een hoop tijd kosten.

Daarom verkoopt greenSand CO2 Opruim Certificaten waarmee we CO2 opruimen.

Met de aankoop van een certificaat maak je het mogelijk om meer greenSand te verspreiden over het oppervlak van de aarde.

De volgende projecten zijn mogelijk gemaakt door greenSand CO2 Opruim Certificaathouders.

Daklab Hoge School van Amsterdam

Op het Daklab van de Hoge School van Amsterdam is greenSand zand uitstrooid over het groen en is greenSand split toegepast als halfverharding voor het pad. Dit project is bedoelt om zichtbaar een klein deel van de CO2 uitstoot van Amsterdamse ondernemers op te ruimen. Het hieronder genoemde baggerdepo ruimt het meeste op, maar is niet de meest toegankelijke en zichtbare locatie. Door in Amsterdam kleine projecten te adopteren willen we CO2 opruimen met gesteentes duidelijker op de kaart zetten.

Groenstrook de Mirandabad, Gemeente Amsterdam

Net als het Daklab is dit project bedoelt om een klein deel van de CO2 uitstoot van Amsterdamse ondernemers op te ruimen. Omdat het hier alleen om fijn zand gaat is het echter minder zichtbaar.

Proefproject baggerdepo

Ten behoeve van CO2 opruimen en praktijktesten naar extra voordelen zijn er duizenden kilo's Olivijn uitgestrooid in een baggerdepo. Over een langere tijd worden hier testen gedaan daar de effecten van Olivijn op de vervuiling in deze bagger. Ondertussen ruimt deze Olivijn lekker veel CO2 op!

greenSand Olivijn potgrond actie

In het voorjaar en de zomer van 2013 deelde greenSand duurzame potgrond uit. In willekeurige straten verdeelt over 50 plaatsen werden buurtbewoners verrast met greenSand potgrond welke is verrijkt met Olivijn. Bijvoorbeeld in Waddinxveen.

greenSand zandsculpturen in Zandvoort

7 augustus 2013 kon iedereen meebouwen aan een duurzame kustlijn met Olivijn. Er werd 10 ton greenSand op het strand gestort om vervolgens te worden bewerkt door aanwezige kinderen en volwassenen. Bij hoogtij zakte het Olivijnzand in zee en startte de verwering langs het strand.Zie het persbericht hier.

Speelveld met greenSand voor TC de Kikkers

Tennisvereniging TC de Kikkers heeft als eerste tennisvereniging ter wereld een CO2 reducerend speelveld. Bij het inzaaien van het graszaad is olivijn meegestrooid. Dit speelveld is ingericht voor kinderen. Tijdens het Open Toernooi werd het veld officieel geopend. Ook kregen finalisten een gratis zak tuinaarde. Zie hier een kort verslag van de opening.

Kerststal van greenSand op het Lange Voorhout in Den Haag

In de kerstvakantie van 2012 op 2013 stond er een wereldprimeur in Den Haag: een kerststal van CO2 opruimend greenSand. In de periode dat deze kerststal op het Lange Voorhout stond, deelde greenSanta's gratis zakjes greenSand uit. Lees het nieuwsbericht hier.