greenSand

greenSand is een initiatief Eddy Wijnker. Eddy ontdekte de kracht van olivijn toen hij in China bijna een steen op zijn hoofd kreeg tijdens een aardbeving. Die steen van olivijn leidde hem terug naar Nederland, waar emeritus professor Dr. Olaf Schuiling onderzoek naar de eigenschappen van olivijn bleek te doen. Eén van deze eigenschappen was het binden van CO2. De wetenschapper en de ondernemer sloegen de handen ineen om de simpelste en goedkoopste oplossing om klimaatverandering tegen te gaan te verspreiden: CO2-binding door natuurlijke verwering zoals de aarde dat al miljoenen jaren doet!

Het team

Het greenSand team bestaat uit Eddy Wijnker en Bas Zeën en wordt ondersteund door Pieter der Weduwen en Pol Knops.

Opzet

greenSands activiteiten zijn opgesplitst in een non-profit deel, de greenSand Foundation, en een profit deel: de greenSand werkmaatschappijen. Door het verdienmodel van die werkmaatschappijen is het voor bedrijven extra interessant om in te stappen en te investeren.

De werkmaatschappijen zijn:

greenSand Home and Garden B.V.

greenSand Home and Garden regelt alle zaken voor greenSand producten voor de consumentenmarkt. Het bedrijf besteedt 20% van haar winst om greenSand te verspreiden in de warme tropen en 3% van haar omzet aan wetenschappelijk onderzoek.

greenSand Civiel B.V.

greenSand Civiel regelt alle zaken en producten voor de professionele markt. Het bedrijf besteedt 20% van haar winst aan het verspreiden van greenSand in de warme tropen en 3% aan CO2 promotie en wetenschappelijk onderzoek.

greenSand Stock N.V.

Als certificaathouder investeert u letterlijk in moeder aarde. De greenSand Foundation heeft greenSand Stock NV opgericht. Deze NV doet niets anders dan een grote voorraad Olivijn aan te schaffen, zodat het mineraal beschikbaar komt tegen een lage prijs voor groeiende stroom bedrijven die Olivijn toepassen. Iedereen die mee wil helpen krijgt de mogelijkheid mee te investeren in een gezonde aarde. Dat kan al vanaf vijf euro.