co2 compensatie snelheid en hoeveelheid

Projectgegevens

Locatie: op de daken van 16 tiny houses

Opruimen gestart: 2023

Opruimcapaciteit: 7,73 kilo CO₂

weggooien is zonde!'

Bouwen met afvalplastic

Eigenlijk begon de missie van de oprichters van Clean2Anywhere met 1 afvalbak, die van henzelf. Zij draaiden de emmer om en begonnen te kijken naar de mogelijkheden. Dit was de start van een ongekende reis met als doel: inspiratie bieden om in actie te komen voor een betere wereld. Van Antartica, naar een nieuw circulair businessmodel voor schepen tot aan de bouw van tiny houses, die gebouwd zijn uit gerecycled plastic, (sloop)hout en oude spijkerbroeken.

Tiny maar compleet

Circulair en sociaal

Clean2Anywhere is een collectief van omdenkers en praktische doeners die inspirerende projecten realiseren met afval. In Hoorn bouwen zij, naast schepen, Tiny Houses die zij grotendeels maken van secundaire materialen. De buitenkant en diverse onderdelen aan de binnenkant worden gemaakt van gerecycled plastic, de isolatie wordt gemaakt van gerecycled textiel.  De woningen zijn van alle gemakken voorzien en zijn ruim qua opzet.

Naast het inspireren is voor de stichting ook het sociale aspect zeer belangrijk. Zij bieden mensen die op de een of andere manier een afstand hebben tot het arbeidsproces, de mogelijkheid om mee te werken.

De eerste 16 huisjes staan op dit moment nog deels binnen en deels op het buitenterrein van het oude Philips terrein in Hoorn. Uiteindelijk zullen de huisjes in Andijk terechtkomen, klaar om te bewonen. 

greenSand een mooie aanvulling

Dakballast dat CO2 vastlegt

greenSand steunt dit soort duurzame en sociale initiatieven en heeft de dakballast voor de huisjes gedoneerd. De daken zijn voorzien van greenSand siersplit in de gradatie 8-16mm. Behalve functioneel, ruimt dit ook nog CO₂ op voor nu en de komende generaties.



Van dit project zijn 7,5 CO2 opruim certificaten verkocht. Hiermee kan greenSand in de toekomst andere initiatieven sponsoren, zoals de aanleg van halfverharding bij uw sportclub, kinderboerderij of moestuinvereniging.

 
non-profit en een pad nodig?

Wij zoeken nog nieuwe projecten

Is er bij jouw vereniging of stichting steen of zand nodig? Willen jullie je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Meldt je dan aan via ons contactformulier.

Jouw mogelijkheden om je steentje (s) bij te dragen

Ruim zelf CO₂ op

Help de aarde met het creëren van meer oppervlakte. Ontdek alle Olivijn producten.

Compenseer je CO₂

Wij strooien het Olivijn uit voor jou. Zo zorgen we samen voor meer oppervlakte.

Word mede-eigenaar

Word onderdeel van de oplossing. Koop vanaf €15 een aandeel op naam in greenSand.

×