greenSand Olivijn, meer dan zand en stenen

greenSand Olivijn is het CO2 opruim alternatief voor zand en stenen!

Particulieren kunnen onze producten kopen via de greenSand webshop, Bol.com of via onze verkooppunten.

Bedrijven kunnen via het contactformulier of telefonisch (06 5267 6565) een offerte aanvragen.

greenSand Home&Garden

greenSand Home&Garden

greenSand tuin- en potaarde is natuurlijke bodemvoeding en ruimt CO2 op. greenSand Olivijn reageert bij de verwering met CO2 en water, waardoor kalkoplossingen ontstaan. Zo vult greenSand geleidelijk magnesium aan wat essentieel is voor de vorming van chlorofyl. De 2 kg strooibus compenseert 2,5 kg CO2.

Over de producten
greenSand Civiel

greenSand Civiel

Anders dan veel gebruikte steensoorten als basalt en brekerzand ruimt greenSand Olivijn 1 x het gewicht aan CO2. greenSand halfverharding gradaties zijn toe te passen voor opritten, parkeerplaatsen, wandel- en fietspaden, overrijdbare bermen, spoorlijn schouwpaden, asfalt slijtlagen, betonsteen toplaag, steenslag op dakbedekking, en gladheidsbestrijding.

greenSand halfverharding ruimt over de gehele levensduur CO2 en is circulair.

Over de producten
greenSand Agricultuur

greenSand Agricultuur

Klei- en zandgronden zijn eenvoudig te verschralen door toevoeging van greenSand Olivijn. Door verwering met CO2 en water vult greenSand geleidelijk magnesium aan. 1 kg greenSand Olivijn heeft dezelfde werking als 1,43 kg kalk.

Over de producten
greenSand en wetenschappelijk onderzoek

greenSand en wetenschappelijk onderzoek

De toenemende oceaanverzuring vormt een bedreiging voor de voedselketens die verbonden zijn met de oceanen. De pH-waarde van het zeewater wordt steeds lager door verbranding van fossiele brandstoffen en het bodemgebruik. Gevolg is een groeiende uitstoot van CO2 in de atmosfeer. Onderzoek toont aan dat het uitstrooien van greenSand olivijn de verzuring van de oceanen tegen gaat.

Over onderzoek