Geplaatst op: 01-10-2013

greenSand steunt het Steenmeelproject in Ethiopië

Voor de kleinere boeren in Ethiopië is kunstmest vaak te duur of niet beschikbaar. Koeienmest wordt vaak gebruikt om op te koken (als het gedroogd is). Hierdoor wordt de bodem van de boer steeds armer met gevolg dat de voedselprodcutie van het land omlaag gaat en gezinnen soms maanden lang moeten vertrouwen op voedselhulp.

greenSand steunt het project van MetaMeta in Ethiopië om boeren meer zelfredzaam te maken en te trainen in het gebruik van steenmeel als natuurlijke verrijking van de bodem. Zo halen boeren meer oogst van hun land. Steenmeel is een mengsel van mineralen dat wordt uitgestrooid over het land als verrijking van de bodem. Men doet daarmee de overstromende rivieren na, die de mineralen achterlieten bij het terugstromen naar de rivierbedding. Steenmeel wordt gezien als een goedkope vervanger voor kunstmest. 

MetaMeta haalt met Crowdfunding via Share2Start geld op voor dit project. Voor elke 25 euro die wordt gedoneerd geeft greenSand een zak tuinaarde met olivijn weg! Kijk voor het project op  http://www.share2start.com/sociaalondernemen/project/stonemeal-ethiopie