Geplaatst op: 15-01-2013

Wereldbol voor Professor Schuiling

De tien beeldhouwsters van Atelier Middenmeer hebben professor Olaf Schuiling twee beelden van het mineraal olivijn geschonken. Ze stellen respectievelijk de aardbol en de vijf werelddelen voor.

Professor Olaf Schuiling doet al lange tijd onderzoek naar de eigenschappen van het mineraal olivijn en pleit voor een brede inzet van olivijn tegen het te veel aan CO2 in de atmosfeer.

Het was ook professor Schuiling die aan de oprichter van greenSand, Eddy Wijnker, vertelde over de bijzondere eigenschappen van olivijn. Sinds de oprichting van greenSand werken de professor en Eddy Wijnker nauw samen om de positieve eigenschappen van olivijn bekender te maken.

 

Bij dit werk is ook Guust Moors, voormalig eigenaar van Haijtema Agrotheek, betrokken. Moors verhuurt een deel van zijn vroegere bedrijfsruimte aan Atelier Middenmeer en deed Wijnker het idee aan de hand de tien vrouwen eens een paar stukken olivijn te geven om te bewerken en visueel te maken wat olivijn voor de wereld kan betekenen: Het evenwicht aan CO2 herstellen in de atmosfeer.