Geplaatst op: 26-09-2018

NEW CARBON-ECONOMIE (n.)

Het New Carbon Economy Consortium verenigt veertien academische instellingen, nationale laboratoria en NGO's voor een uniforme visie: een welvarende, groeiende economie die meer koolstof opvangt dan het afgeeft. Openbaar en particulier kapitaal biedt op dit moment weinig ondersteuning voor innovatie op het gebied van technologie en landbeheer.

Het overwinnen van deze barrières en het veranderen van de status-quo vereist een enorme verandering in de manier waarop we de innovatie-agenda rond CO2 volgen. Om deze verschuiving te realiseren, moeten we beginnen met het leggen van de basis voor een nieuwe koolstofeconomie. Dit innovatieplan schetst de contouren van die stichting, door aanbeveling van

veelbelovende onderzoeks- en focusgebieden voor drie oplossingsroutes en kritisch onderzoek infrastructuur wat nodig is om de nieuwe koolstofeconomie tot stand te brengen. Dit document markeert de eerste collectieve inspanning van het New Carbon Economy Consortium en zal fungeren als een basis op zoek naar aanvullende bronnen en partners.


carbon180-org-solutions